Så gör du egna roliga isbitar

En isbit har per definition en fyrkantig form. Det är en praktisk form som passar till det mesta. Särskilt rolig är den dock inte! Lyckligtvis kan du göra egna roliga isbitar med färdiga isformar för att liva upp dina drycker.

På nätet hittar du många roliga isformar för att göra egna isbitar med lite udda och annorlunda former. Scrolla ner här på sidan för att läsa om några exempel på vad som finns. Det finns en hel del att välja på när du vill göra egna roliga isbitar.

Det enklaste sättet att göra isbitar snabbt är med en ismaskin.

roliga isbitar

Runda isbollar

Det ultimata inom roliga isbitar är nog de runda isbollarna som har blivit en stor succé de senaste åren. Du förstår nog direkt vad det handlar om. 

En isboll är en boll av plast som du fyller med vatten. Efter något dygn har du en isboll av det större formatet att stoppa i drinken eller läskglaset.

Det är inte bara formen som sticker ut med den här fiffiga produkten. Många av isbollarna kan nämligen delas på mitten. Att du kan dela på mitten betyder att du kan stoppa i exempelvis några blåbär, en jordgubbe eller en citronskiva. Sedan fyller du upp med vatten via öppningen längst upp och stoppar det hela i frysen.

Faktiskt finns en ytterligare fördel med runda isbollar. Deras storlek och form gör att de kan hålla din dryck iskall längre. Det gäller bara att bollen får plats i ditt glas!

Isbitar med former

Det är roligare med roliga isbitar än med vanliga trista kuber. Så enkelt är det och det är inget konstigt med det. Som tur är finns det en oändlig mängd isformar med roliga former och format. 

En klassiker är dödskallar. En isform med dödskallar ger ett antal perfekt formade bitar att stoppa i närmaste dryck. En annan klassiker är hjärtan och en tredje är isbitar som är formade som diamanter.

Det finns dock betydligt mer än så. Kikar du runt på nätet kan du enkelt hitta isformar för emojis, colaflaskor, flygplan, pistoler, olika djur, tänder och till och med Titanic! Vissa former är kanske mindre praktiska än andra, men det är roligt att det finns en sådan variation.

Helt klara genomskinliga isbitar

De iskuber som du gör i vanliga isformar blir sällan kristallklara. Det kommer in luft och isen kan spricka lite här och där när den formas. Det kan även uppstå sprickor när du vrider på formen för att få ut isen. 

Resultatet blir allt annat än kristallklart. Isen kan bli ”immig” och frostig. Det är väl inget problem i sig men helt kristallklara bitar i glaset kan göra stor skillnad för helhetsupplevelsen!

Det finns riktigt fiffiga formar för att göra helt klara isbitar. Det är då inte bara vanliga kuber det handlar om, utan du kan välja mellan lite olika former och format. Diamanter, bollar och dödskallar är tre vanliga exempel.

isbitar vattenmelon

Isbitar i miniformat

Den vanliga kuben som mäter någon eller några kubikcentimeter är väl ganska praktisk för läsken eller glaset med isvatten, men den är inte så rolig. Då kan det vara roligare med mängder av isbitar i miniformat som klirrar mot varandra i glaset.

Med isformar för isbitar i miniformat får du hundra eller ännu fler små kuber i varje laddning i frysen. Är du mer för runda bitar finns också formar för minibollar att välja mellan.